Jag heter Henriette Wottle och har sysslat med hundar nästan hela livet. Min första kull föddes 1973 då 7 ljuvliga cocker spanielvalpar såg dagens ljus och under ca 20 år födde jag också upp basenji. Förutom arbetet med min egen uppfödning har jag alltid varit engagerad i arbetet med avelsfrågor på rasklubbs- och specialklubbsnivå och regelbundet deltagit i Svenska Kennelklubbens utbildningar för avelsfunktionärer. Jag har också deltagit i alla sex delar av Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.

Våren 2009 kom ett yrväder in i våra liv. En liten strävhårig podengotik direkt ifrån kennel  Do Vale Negro i Portugal, ”Blenda”.Sedan den dagen har livet inte varit sig likt här på kennel Liljeborg. Blenda tog oss med storm och har sedan dess givit oss så mycket glädje och lycka.

Vår första  podengokull föddes här på kenneln hösten 2011. 2019 gjorde jag allvar av en gammal dröm. Jag köpte min första welsh corgi pembroke. I juni 2019 kom Wiza till oss ifrån Polen. Hon smälte utan problem in i flocken. Hon är en social, trygg och glad tjej. 

Mina hundar är riktiga familjehundar som aktivt delar min vardag. Hundar är bara lyckliga tillsammans med sin flock. Favoritsysselsättningarna är promenader, gärna lösa i skogen, sova på något varmt ställe, helst i mattes knä,och att äta. Vi hinner också med en hel del utställningar och har också börjat med Nose Work där en podengo och en corgi kan få utlopp för sina naturliga instinkter

Målet med min uppfödning är att föda upp friska hundar som fungerar väl i de familjer de lever i samt att bevara den rastypiska exteriören och det rastypiska temperamentet.  

Jag bor sedan våren 2021 i Kungsör,som ligger mellan Köping, Arboga och Eskilstuna precis på gränsen till Södermanland men forftarande i Västmanland. Här har hundarna också fått en husse, Stefan, vilket de uppskattar mycket.