Jag heter Henriette Folke och har sysslat med hundar nästan hela livet. Min första kull föddes 1973 då 7 ljuvliga cocker spanielvalpar såg dagens ljus och under ca 20 år födde jag också upp basenji. Förutom arbetet med min egen uppfödning har jag alltid varit engagerad i arbetet med avelsfrågor på rasklubbs- och specialklubbsnivå och regelbundet deltagit i Svenska Kennelklubbens utbildningar för avelsfunktionärer. Jag har också deltagit i alla sex delar av Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning.

Våren 2009 kom ett yrväder in i våra liv. En liten strävhårig podengotik direkt ifrån kennel  Do Vale Negro i Portugal, “Blenda“.Sedan den dagen har livet inte varit sig likt här på kennel Liljeborg. Blenda tog oss med storm och har sedan dess givit oss så mycket glädje och lycka.

Vår första  podengokull föddes här på kenneln hösten 2011 och det är den ras vi numera kommer att ägna oss åt. Mina hundar är riktiga familjehundar som aktivt delar min vardag. Hundar är bara lyckliga tillsammans med sin flock. Favoritsysselsättningarna är promenader, gärna lösa i skogen, sova på något varmt ställe, helst i mattes knä,och att äta. Vi hinner också med en hel del utställningar och har också börjat med Lure Coursing och Nose Work där en podengo kan få utlopp för sina naturliga instinkter

Målet med min uppfödning är att föda upp friska hundar som fungerar väl i de familjer de lever i samt att bevara den rastypiska exteriören och det rastypiska temperamentet. Målsättningen är att bara använda patellaundersökta och DNA-testade avelsdjur och att de också ska ha genomgått BPH (Beteende- personlighetsbeskrivning hund) om det är möjligt.

Jag bor sedan hösten 2011 i Sätra Brunn, en liten ort utanför Sala i Västmanland. En underbar liten ort med härlig natur och det underbara brunnsområdet 10 minuter härifrån med sina 100-talet byggnader från 1700-talet.

satrabrunn